Görevleri
a) Yemek Servisi Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerinin teşkili için gerekli işlemleri yapmak,
b) Bakanlık mutfak ve yemekhanelerinin idaresini, yemeğin pişirilmesini, yemekhanelere dağıtımını ve personele sunulmasını sağlamak, buna ilişkin tedbirleri almak ve uygulamak,
c) Maliye Bakanlığınca yayımlanan bütçe uygulama talimatları çerçevesinde personelden alınacak yemek katkı miktarını tespit etmek ve onaylarını almak,
ç) Tabldot yemek servisi gelirleri ile Bakanlık bütçesine konulan yemek yardımı ödeneğinin kısa vadede ihtiyaç duyulmayan paralarının, bankalarda vadeli ve vadesiz hesaplarda değerlendirilmesine karar vermek ve işlemlerini yapmak,
d) Muhasebe memuru tarafından düzenlenen kesin hesap cetvellerini kontrol etmek, mali yılın bitimini takip eden ayın sonuna kadar Başkanın Onayına sunmak,
e) Yemek hizmetine yönelik mal ve hizmet alımı yapmak üzere Satın Alma ve Muayene Kabul Komisyonunun asil ve yedek üyelerini tespit edip Başkanın Onayına sunmak,
f) Tesis müdürü, üye gıda mühendisi/diyetisyen veya tabip ve aşçıbaşı ile birlikte hazırlanan haftalık/aylık yemek listelerinin onaylanarak uygulanmasını sağlamak,
g) Tabldot ve seçmeli yemek servisinin ihtiyacı olan gıda maddeleri ile diğer malzemelerini satın almak, ambara konulmasını sağlamak ve ambar kaydı ile muhasebe kayıtlarının usulüne uygun tutulmasını sağlamak ve üçer aylık periyotlar halinde tutanağa bağlamak,
ğ) Mutfaktaki ve diğer kullanım yerlerindeki malzeme ve makinelerin bakımını, temizliğini yapmak/yaptırmak ve usulüne uygun çalıştırılmasını sağlamak,
h) Mutfak çalışanlarının; 05.07.2013 tarihli ve 28698 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Hijyen Eğitimi Yönetmeliği” çerçevesinde hijyen eğitimi almalarını ve çalışmaya engel bulaşıcı hastalıklarının bulunup bulunmadığının tespit edilmesini sağlamak,
ı) Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği ile İçişleri Bakanlığı Yemek Servisi Yönergesi hükümlerini uygulamak,
i) Mutfakta görevli aşçılar arasından bir aşçı başı görevlendirilmesi için teklifte bulunmak,
j) Yemek Servisi Yönetim Kurulunun hesap iş ve işlemlerinin; Başkan Onayı ile oluşturulan bir komisyon tarafından denetimini sağlamak ve denetim raporunda belirtilen eksiklikleri gidermek,
k) Bakanlığın sosyal tesislerinde hizmet veren bay - bayan kuaförü, kuru temizleme-terzi ile çay ocakları işletmelerinin Milli Emlak Müdürlüğünce ihale ile kiraya verilmelerini sağlamak, buraların denetim ve kontrollerini yapmak,
l) Vali Ali Galip Kaya Gündüz Bakımevi Müdürünün görevlendirilmesi için teklifte bulunmak,
m) 08.12.1987 tarihli ve 19658 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Açılacak Çocuk Bakımevleri Hakkında Yönetmeliğe dayanılarak çıkarılan, 14.04.2006 tarihli “İçişleri Bakanlığı Vali Ali Galip Kaya Gündüz Bakımevi Yönergesi”ne göre; Bakanlık mensupları ile diğer kamu kurumu personeli ve kamu kurumu personeli olmayanların 03 - 06 yaş gurubundaki çocuklarının güvenli bir ortam içerisinde; bilimsel yöntemlerle fiziksel, duygusal, zihinsel ve sosyal bakımdan uyum içerisinde olmalarını sağlamak, doğru beslenme bilgi ve becerisini kazandırmak, Türkçeyi doğru ve güzel kullanmayı öğretmek, çocukları ilkokula hazırlamak, geleneklere, milli ve manevi değerlere bağlı ve saygılı olmalarını ve sosyal ilişkilerinin oyun yoluyla geliştirmesini sağlamak,
n) İçişleri Bakanlığı Yemek Servisi ile Vali Ali Galip Kaya Gündüz Bakımevinin iş ve işlemlerine ilişkin yönergeleri hazırlamak,
o) Birimin ihtiyaç duyduğu yapım, bakım-onarım yapılmasını sağlamak; mal ve hizmet alımları ile malzeme teminine ilişkin teknik şartnameyi hazırlamak,
ö) Birimde görev yapan personelin izinleri ile ilgili işlemleri yürütmek,
p) Birimde iç kontrol sisteminin etkin bir şekilde işlemesini sağlayacak tedbirleri almak ve stratejik planlamayla ilgili iş ve işlemleri yapmak,
r) Standart Dosya Planı dahilinde dosyalama ve arşiv işlemlerini yapmak,
s) Başkan tarafından verilen diğer görevleri yürütmek.